Je bekijkt nu Welke tekst moet er in de vaststellingsovereenkomst staan?

Welke tekst moet er in de vaststellingsovereenkomst staan?

Pennestreek
Er is veel onduidelijkheid over welke tekst er moet worden opgenomen in een beëindigingsovereenkomst cq vaststellingsovereenkomst om nog gebruik te kunnen maken van een stamrecht bv (vrijstelling).
Het gaat dan met name om de tekst die verwijst naar het doorstorten van de gelden. Laten we de letterlijke tekst van de minister erbij halen. Hier staat:

U moet vóór 1 januari 2014 een overeenkomst met uw werknemer opmaken en ondertekenen waaruit blijkt dat u aan uw werknemer een aanspraak toekent op periodieke uitkeringen ter vervanging van gederfd of te derven loon, die niet later ingaan dan in het jaar waarin uw werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Uit de overeenkomst moet ook blijken dat de aanspraak wordt ondergebracht bij een professionele verzekeraar, een stamrecht-bv of bank en dat de stamrechtuitkeringen zijn bestemd voor wettelijk aangewezen begunstigden. U voldoet ook aan deze voorwaarde als u met de werknemer bent overeengekomen dat de ontslaguitkering alleen kan worden aangewend als koopsom van een aanspraak, die voldoet aan de voorwaarden die zijn gesteld in artikel 11, eerste lid, onderdeel g, of artikel 11a van de Wet op de loonbelasting 1964.

Om deze laatste zin gaat het. Als u ervoor zorgt dat deze zin(-snede) wordt opgenomen in uw overeenkomst is er niets aan de hand en kunt u de vergoeding zonder probleem laten doorstorten naar de bv.

Rogier Kemme
Kemmelot stamrecht specialist bv
info@kemmelot.nl / 020-775 19 88

Laat een reactie achter