Geplaatst in Algemeen

Help mijn (stamrecht) BV moet uitkeren….

U heeft de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en moet uitkeren of u wilt simpelweg een uitkering uit de BV ontvangen. Er zijn dan 3 mogelijkheden, te weten:

  • Periodieke uitkering voor AOW-gerechtige leeftijd
  • (Gedeeltelijke) afkoop voor AOW gerechtigde leeftijd
  • Periodieke uitkering na AOW gerechtigde leeftijd

Wat zijn de verschillen?

Bij de eerste optie, een periodieke uitkering, heb je het nadeel van een actuariële berekening, je bent zeer beperkt in de flexibiliteit van je uitkeringen en in bijna alle gevallen een belaste vrijval in het eerste jaar met als gevolg dat de BV  vennootschapsbelasting verschuldigd is. Gedeeltelijke afkoop heeft als voordeel dat je geen actuariële berekening nodig hebt en je bent erg flexibel. Bij de uitkering na AOW gerechtigde leeftijd heb je weer wel een actuariële berekening nodig. Hier heb je alleen wel wat meer vrijheid met de uitkering. Bij alle drie de gevallen moeten we een salarisadministratie opstarten en overeenkomsten opstellen.

Nadelen uitkering t.o.v. gedeeltelijke afkoop:

  • actuariële berekening
  • nauwelijks flexibiliteit
  • vennootschapsbelasting verschuldigd

Kortom: als u wilt uitkeren zou ik u een gedeeltelijk afkoop zeer aanraden. Laten doen? Bel of mail ons op 06-50801487 en rogier@kemmelot.nl

Tot zover mijn kortste blog ooit….. 🙂

Auteur:

Ik ben Rogier Kemme. In 1969 geboren in Duiven. Studententijd in Utrecht beleefd en nu wonend in Amsterdam, in het mooie Oud-West. Werk: Na een carriëre in de assurantiën en hypotheken heb ik 9 jaar bij de ING gewerkt. Toen de fusie met de Postbank genaamd 'Tango' begon was ik een van mensen die werd afgespiegeld. Ondanks mijn jarenlange kennis van financiële producten was de materie rond ontslagvergoedingen relatief nieuw voor mij en begon ik een kantoor voor het onderbrengen van ontslagvergoeding in stamrecht bv's; Kemmelot Omdat de overheid in 2015 een punt zette achter de stamrechtvrijstelling werd mijn kantoor een administratiekantoor (wat ik ook eigenlijk al was): Kemmelot Administraties. Kemmelot Administraties doet de boekhoudingen van kleine ondernemers en stamrecht bv's. Daarnaast houdt ik me bezig met het publiceren van mijn visie op maatschappelijke zaken en het grootste vraagstuk: mezelf ;-). Van harte welkom op een van mijn sites! Welkom! Rogier Kemme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s