Geplaatst in In 't nieuws, Stamrecht BV's

Plannen coalitie juli 2014 inzake ontslagvergoeding en stamrecht bv

downloadUpdate 16/7/16:00

Op 28 augustus jl zijn de definitieve plannen omtrent de ontslagvergoeding en stamrecht bv naar buiten gekomen. Wat zijn deze plannen?Het betreffen twee voorstellen: het geven van een belastingkorting en het afschaffen van de stamrecht bv per 1-1-2014. Allereerst wil de coalitie u een belastingkorting geven als u uw bestaande stamrecht bv (gedeeltelijk) laat uitkeren in 2014.
De reden om deze korting te geven is mensen met een stamrecht bv te stimuleren deze gelden naar privé over te hevelen en zo de bestedingen te stimuleren en hierdoor de economie aan te jagen.
Zo hoopt de regering 1,2 miljard aan extra belastingen op te halen opdat hier naar men hoopt veel mensen gebruik van zullen maken.
Het zou hierbij gaan om een korting over 20% van de van de uitkering. Hierover zou dan geen belasting hoeven te worden betaald.

Een voorbeeld: Ontslagvergoeding in bv: 100.000. U laat €100.000 uitkeren. Dan betaalt u over €20.000 geen inkomstenbelasting (ib) en over €80.000 het normale tarief. Het belastingvoordeel is dus afhankelijk van het belastingtarief dat u betaalt en de grote van het bedrag.

Wil de 20% IB-vrije aflossing behoorlijk wat opleveren dan moet u in 2014 een relatief groot bedrag laten uitkeren uit de bv (u bent overigens verplicht alles uit te keren wat in de bv of bankspaarrekening staat). Hoe groter dit bedrag wordt hoe groter het gedeelte dat in de 52% ib valt. Aangezien u waarschijnlijk ook ander IB belast inkomen heeft (salaris en/of uitkering) is de kans groot dat u over het bedrag volledig de 52% belasting betaalt. En dan is weer de vraag of u niet beter een moment kunt kiezen waarop u over het geheel minder belasting betaalt.

Stel, in hetzelfde voorbeeld van hierboven laat u de volledige 100.000 uitkeren in 2014 om zodoende over 20.000 (= 20%) geen ib te hoeven betalen. Dan wordt €80.000 bij uw salaris opgeteld van 2014. Stel u heeft alleen een uitkering van 2700 per 4 weken. Dit betekent dat als u verder geen inkomensbestanddelen (inkomen) heeft u over 45.000 52% gaat betalen. Dan was het aantrekkelijker geweest de € 100.000 te verdelen over bijvoorbeeld 5 jaar omdat u dan niet in de 52% valt, maar in 42%. Of te wachten tot de uitkering is gestopt en het daarna als enig inkomen had genoten gedurende een aantal jaren. Dat had u slechts 37% betaalt en nog een heffingskorting gehad van 2000 euro. Bovendien had dan de ontslagvergoeding ook gediend waarvoor het eigenlijk bedoeld is: het opvangen van weggevallen inkomen!

Er zit echter nog een adder onder het gras. Stel u laat de bv in 2014 uitkeren en betaalt over de 45.000 52% en over 35.000 42% belasting. Uw voordeel is 52% over 20% van 100.000 = 10.400. Doordat u het geld uit de bv haalt gaat het van zakelijk naar privé en komt het in box III terecht. Nu moet u vermogensrendementheffing (vrh) gaan betalen en die is 1,2%. 1,2% over 20.000 + (45.000 -52%) + (35.000 -42%)= 61.900 = 742,80 per jaar. En dat met een gemiddelde rente vergoeding op een spaarrekening van zo een 1,7% en een inflatie van 2,5%……

Onduidelijk is of dit ook geldt voor (ontslagvergoedings-)gelden die in bankspaarrekeningen zitten. Wordt lastig hier wat mee te doen omdat iedere bank hierin andere (boete-)clausules hanteert voor tussentijdse opname. (21/9: inmiddels is duidelijk dat deze ook tegen 20% korting mogen worden uitgekeerd)

De tweede maatregel betreft het afschaffen van de stamrecht bv als object om uw ontslagvergoeding in te storten vanaf 1 januari 2014. Alle bestaande stamrecht bv’s worden met rust gelaten. Het oprichten van een stamrecht bv wordt daarmee de rest van het jaar in ieder geval zeer aantrekkelijk.

Doel van de maatregel is dat de overheid nu gelijk de belasting int over de ontslagvergoedingen en niet meer hoeft te wachten tot de stamrecht bv’s gaan uitkeren. Dit betekent dat iedereen die ontslagen wordt vanaf 1 januari 2014 over zijn of haar ontslagvergoeding bijna altijd 52% belasting gaat betalen.

Deze maatregel lijkt overigens wel erg kortzichtig. Twee belangrijke redenen om voor een stamrecht bv te kiezen in plaats van een bankspaarrekening (of het direct te laten uitkeren) zijn dat u het geld dat in de stamrecht bv zit kunt gebruiken voor de aankoop van een woning (of aflossing hypotheek) of dat u het gebruikt om een eigen bedrijf te beginnen. Dit kan door in de bv activiteiten te gaan ontplooien waardoor het een actief bedrijf wordt, het kan door het overnemen van van een bestaande onderneming of de aanloopkosten van de eenmanszaak vanuit de stamrecht bv te financieren. Veel mensen die een stamrecht bv hebben opgericht maken gebruik van één van bovenstaande opties. Het afschaffen van de bv zou al deze mogelijkheden te niet doen….
Een kabinet dat in tijden van crisis met hoge werkloosheid en een vastzittende woningmarkt een perfect instrument verbiedt dat het makkelijker maakt een woning te kopen en/of een eigen bedrijf te beginnen….?! Ik ben de draad volledig kwijt!

Een kabinet dat bezuinigen als hoofdactiviteit heeft maar de burger probeert te verleiden tot het uitgeven van zoveel mogelijk geld door een belastingkorting te geven(?!). En wat voor geld? Het spaarpotje van mensen die na 25, 30 jaar dienstverband aan de kant zijn gezet en waarschijnlijk niet meer aan de bak komen. Zeker in deze tijd van recessie niet meer. Van Rutte/Samson mogen deze mensen hun gelden overhevelen naar privé waar ze er in box III 1,2% belasting (vrh) over mogen betalen (ja, want vrh betalen doet u niet in een bv, niet voor niks wil de regering zo graag van de stamrecht bv’s af)!

PS: Tot 31 december 2013 is het in ieder geval zeer interessant een stamrecht bv op te richten. U kunt hiervoor terecht op de website van Kemmelot: www.stamrechtbv.net of neem contact met ons op op 020-775 19 88 of mail ons op info@stamrechtbv.net.

Rogier Kemme
Kemmelot stamrecht specialist

Auteur:

Ik ben Rogier Kemme. In 1969 geboren in Duiven. Studententijd in Utrecht beleefd en nu wonend in Amsterdam, in het mooie Oud-West. Werk: Na een carriëre in de assurantiën en hypotheken heb ik 9 jaar bij de ING gewerkt. Toen de fusie met de Postbank genaamd 'Tango' begon was ik een van mensen die werd afgespiegeld. Ondanks mijn jarenlange kennis van financiële producten was de materie rond ontslagvergoedingen relatief nieuw voor mij en begon ik een kantoor voor het onderbrengen van ontslagvergoeding in stamrecht bv's; Kemmelot Omdat de overheid in 2015 een punt zette achter de stamrechtvrijstelling werd mijn kantoor een administratiekantoor (wat ik ook eigenlijk al was): Kemmelot Administraties. Kemmelot Administraties doet de boekhoudingen van kleine ondernemers en stamrecht bv's. Daarnaast houdt ik me bezig met het publiceren van mijn visie op maatschappelijke zaken en het grootste vraagstuk: mezelf ;-). Van harte welkom op een van mijn sites! Welkom! Rogier Kemme

62 gedachten over “Plannen coalitie juli 2014 inzake ontslagvergoeding en stamrecht bv

 1. volstaat het oprichten van een stamrecht bv, ook in het geval dat de ontslagvergoeding in maart 2014 vanuit de werkgever zal worden gestort?

  1. Beste ben,

   Daar is nu nog geen duidelijkheid over. het gaat er om wat ze als maatstaf nemen
   1) oprichtingsdatum bv
   2) aanzegging ontslag
   3) ontslagdatum
   4) uitkering ontslagvergoeding

   Hoe dan ook, het oprichten van een bv dit jaar is het meest veilig.

   Rogier

   1. Beste Ben,
    Ik begrijp dat het oprichten van een BV dit jaar belangrijk is. Als we dit doen kunnen we dan nog gebruik maken van de belasting vrijstelling als de storting (ontslag vergoeding) pas in maart 2013 plaats vindt? Ik voldoe aan de eerste drie maatstaven in 2013 echter de uitkeringsdatum zal plaats vinden in maart 2014. Groet,
    Rene

   2. Beste Rene, Ben ik Ben? Zo ja, officieel is over de stortingsdatum geen uitspraak gedaan. Echter omdat ontslag tot 31 juni 2014 wordt geaccepteerd mag je er van uitgaan dat er tot die datum ook gestort mag worden. Maar officieel is er geen uitspraak gedaan.

    Rogier Kemme

 2. Ik vraag me ook af of er bij die eenmalige korting waarbij naar verwachting een (relatief) groot bedrag gemoeid is, rekening moet worden gehouden met de 0,94% sterftekans…

  1. Eric,

   Voor jou een vraag en voor mij…….ook een vraag 🙂
   Ik denk dat ze er heel opportunistisch in gaan zitten omdat het allemaal snel geld moet zijn.
   Dus het zou me niet verbazen als ze het loslieten, al vereist dit weer aparte wetgeving.

   Rogier Kemme

 3. Is het voor mij interessant om een stamrechtBV op te richten om na de verkoop van mijn bedrijf daarin de opbrengt te storten?. En daarna vanaf mijn 65e (nu 62!) maandelijks te laten uitkeren. Tevens zou ik een levensverzekering daarop laten storten van ong. € 50.000,= Wat is wijsheid in deze?.

  1. Frank,

   De verkoop van een bedrijf valt volgens mij onder stakingswinst. Daar heb je weer vrijstellingen voor etc. Je kunt het i.i.g. niet in ’n stamrecht bv storten.
   Bij een levensverzekering geldt weer uit welk regime die komt (oud/overgang/nieuw) en of je de premie hebt afgetrokken (lijfrente). In beide gevallen is een bv ook niet het meest voor de hand liggende vehikel. Als je er echt advies over wilt zou je een keer moeten bellen/mailen met collega Mark Liem, die is bij ons financieel planner en heeft hier meer kaas van gegeten.

 4. Je geeft Ben (zie hiervoor) het advies om het zekere voor het onzekere te kiezen en dit jaar nog een Stamrecht-BV op te richten. Maar mocht die vlieger niet opgaan dan ben toch alle gemaakte kosten kwijt?

  1. Ik geef niemand het advies, iedereen moet het helemaal zelf weten. Daarbij hangt het er van af om hoeveel geld het gaat, hoeveel voordeel je bij een bv hebt en hoe graag je ‘m wilt. Ik redeneer logisch na aanleiding van wat er staat te gebeuren. Als je nu een bv opricht vragen wij ook een goedkeuring aan bij de fiscus. De fiscus zal deze onder normale omstandigheden afgeven. Als je op 1 januari een bv hebt opgericht en een goedkeuring in je hand hebt dat je de ontslagvergoeding in je bv mag storten onder inhouding van belasting en soc. lasten moet ik nog zien dat je dat dan alsnog niet mag.
   Als je op eind december een bv gaat aanvragen denk ik dat de kans groot is dat je geen goedkeuring meer krijgt. Het is aan jou de keus wat je doet!

 5. Mijn stamrecht loopt al een groot aantal jaren,ben nu 65 en val dus onder het lage ib tarief.Kan ik de uitkering van 2013 ook overhevelen naar 2014 als deze regeling definitief wordt

  1. Jaap,

   Wat bedoel je met ‘mijn stamrecht’? Je lijfrente, je bankspaarrekening, je bv?? Die laatste heeft sowieso geen looptijd. Omdat je uiterlijk op AOW-gerechtigde leeftijd, of het jaar waarin je 65 wordt moet uitkeren moeten de uitkeringen dan wsl wel ingaan maar dat kan i.p. wachten tot 31-12.
   Daarna is het 2014 en maak je ‘eventueel’ gebruik van een korting op de IB ( als het doorgaat).

 6. heb een stamrecht bv keert
  al 7jaren pensioen uit
  hoe ziet de toekomst er uit van zulke pensioen bv?
  is het verstandig dan een gedeelte van het pensioengeld te laten uitkeren of verder gaan op de oude voet en maandelyks pensioen uitkeren?
  de stamrecht bv heeft voor my nog een kapitaal wat toereikend is voor ongeveer 10 jaar
  ben nu 75 jaar
  graag een reactie groet

  1. Jan,

   Weet niet of ik je helemaal snap…. Hij keert toch al uit zeg je?! Wat bedoel je dan met: ‘is het verstandig dan een gedeelte van het pensioengeld te laten uitkeren’??
   Doel je op evt kortingsregeling in 2014 dat je dan meer uitkeert? Dat zou kunnen ja, maar dat hangt helemaal af van hoeveel je nu krijgt uitgekeerd, tegen welk tarief en hoeveel ruimte je nog in die schaal hebt. Als je nu tegen 42% laat uitkeren (of lager) en je gaat door een verhoogde uitkering de 52% in schiet je niks op. 52% minus 20% korting is nog steeds 41,6% gemiddeld. Dat ontloopt de tweede schijf van 42% nauwelijks, laats staan de eerste schijf.

 7. Ik mis de 5,65% zvw-premie voor gda’s in alle voorbeelden.
  Of is dat niet van toepassing tijdens deze 20% – afkoopregeling?

  Maarten

 8. En bedenk ook dat een inkomensvrij jaar (en u gaat leven van de netto uitkering uit de opgeheven stamrecht bv) ook betekent dat de HRA vervalt (hypotheekrente).
  Oppassen dus.

 9. Ik heb een stamrechtpolis lopen bij Allianz waarin een deel van mijn ontslagvergoeding (in 2004 uitgekeerd) is ondergebracht. Valt deze polis ook onder het regime van de stamrechtbv ?

 10. Hoi Rogier
  Dank voor je uitleg.
  Ik mag dus in 2014 een bedrag uit de stamrecht bv opnemen en dan wordt een deel daarvan niet in de IB belast, dus fiscaal vriendelijk gestimuleerd.
  Het alternatief is en blijft, zoals ik het oorspronkelijk gepland had: jaarlijks kleine bedragen uit de stamrecht bv opnemen, en die vallen dan elk waarschijnlijk in de laagste schijf van de IB.
  En ik denk dat dei laatste gespreide opname een hoger nettobedrag zal opleveren, dan de eenmalige hoge opname met een fiscaal voordeeltje.
  Toch hoopt de regering dat er een aantal mensen van die nieuwe regeling gebruik gaan maken.
  Ik probeer me voor te stellen voor wie en in welke situaties die nieuwe regeling inderdaad een voordeel gaat opleveren. Ik kan dan alleen maar denken aan mensen die om een bijzondere reden het geld snel privé nodig hebben.
  En ik verwacht dat iedereen die het geld uit de stamrecht bv niet onmiddellijk of snel nodig heeft, het liever in kleinere porties zal uitkeren. Omdat ze er dan netto meer geld uit halen.
  Deel je die mening?
  Dank je wel.

   1. Ik ben dit jaar 65 geworden en moet eigenlijk de uitkering in laten gaan uiterlijk in december (reaal g.h. opbouwrek.) moet ik dan als ik het bedrag ineens laat uitkeren 42 of 52% betalen? of hoe ik het nu van Robert en van Rogier begrijp is het laten uitkeren maandelijks in kleine deeltjes fiscaal aantrekkelijker dan ineens ondanks de korting van 20%..? Heb het niet direct nodig.
    Wat is nu wijs? Heb aow ook mijn vrouw met klein pensioen.
    vast dank voor reactie!!!

   2. Beste Rob,

    Dit is echt afhankelijk van je persoonlijke situatie; is er nog ander inkomen, wat wil je er mee, hoe lang wil je het?
    Wij willen dit best voor je uitrekenen,maar bij ons moet de schoorsteen……afijn je kent de uitdrukkingen.
    Dan verzoek ik je vriendelijk de boekhouding via ons kantoor te laten lopen.

    Hoe dan ook succes!!

 11. Hallo,
  Ik heb vanaf dec.2010 een stamrecht bv ik zit nu in de ww en vul elke maand aan tot100% van mijn oude salaris. Vanaf mijn 61ste in 5 maar ga ik dat doen ook doen op mijn vroegpensioen .er zit nog een behoorlijk bedrag in mijn stamrecht bv wat is nu verstandig om te doen zo door gaan of de stamrecht bv leeg halen.

  1. dat hangt af van hoeveel je jezelf gaat uitkeren en of het je enige salaris is vanaf je 61ste?
   Zo ja, dan heeft het weinig zin. Je valt nl met je inkomen in de 37% en de 42% (en heffingskorting) terwijl de korting van 20% op het geheel een gewogen belastingdruk oplevert van 41,6%.
   Rogier Kemme

 12. Ik heb een stamrecht bv. / Vanaf december 2012 is er hypotheek genomen op privé- vastgoed.
  Uitkeringen nu zouden in 52% ib vallen.
  Wat zou nu verstandiger zijn?
  Uitkeren ineens tbv aflossing hypotheek en het voordeel pakken tegen de 41,6 % ib, ( heb de af te dragen ib liquide) of
  Doorgaan met hypotheek en verplicht starten met uitkering vanaf pensioengerechtigde leeftijd.
  (Voordeel hyp.rente aftrek)
  Weet van de afbouw hyp.renteaftrek naar 38 %.

  Alvast bedankt.

  1. Ik weet niet of ik u snap….. Heeft u de hypotheek genomen uit de bv of bij een bank?
   Ook als dat laatste het geval is vindt ik het moeilijk dat zo te zeggen. Het hangt er van af hoe het in elkaar steekt.
   Als u de hypotheek aflost na de o.v. te hebben uitgekeerd heeft u geen liquiditeiten meer, want die zitten dan in de bakstenen.
   Lost u niet af dan hangt het af welke belastingdruk u heeft na 65.

 13. Geachte lezer,
  In 2009 heb ik een stamrecht BV opgericht en heb daarvoor 18000 euro aan aandelen moeten kopen, die als een lening van de BV staan geboekt. Hiervoor is een betalingsregeling gemaakt. Mocht ik nu ingaan op het voorstel van het kabinet, om de BV op te heffen, wat gebeurt er dan met deze 18000 euro?
  In afwachting van uw antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Ed Crombeen

 14. Pingback: Stam-recht.nl
 15. In aanvulling op de opmerking van Marjan, wordt een getekende vaststellingsovereenkomst in 2013 inzake de ontslagvergoeding en de oprichting van de BV door de fiscus als bewijs gezien dat een en ander in 2013 is opgericht, ook als de vergoeding in 2014 wordt uitgekeerd? Dan voldoe je in ieder geval aan de eerste 3 eisen. En wat als je ontslagdatum op 1 april 2014 ligt, veiliger om dit naar voren te trekken (2013) en dan met werkgever afspraken te maken om desnoods als ZZP-er in 2014 werkzaamheden af te ronden?

  1. Jou vraag spits zich toe op de vraag: welke handeling wordt maatgevend voor het aangaan van de stamrechtvrijstelling.
   Niemand weet dit (zeker). Het kan het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst zijn, de datum van ontslag of het storten van de gelden.
   Voor nu zeg ik: hoe meer je naar voren haalt hoe beter. De datum van betaling lijkt mij de allerbelangrijkste!

 16. Heb me net laten wijsmaken door een adviseur dat de 20 % korting alleen geldt bij regelingen die NIET maandelijks uitkeren, klopt dat ?

 17. Dat is mij duidelijk, echter als je gaat banksparen dan zijn er altijd 2 opties: direct laten uitkeren in termijnen of vastzetten om later te laten uitkeren. Nu zou bij de eerste optie niet mogelijk zijn om het hele bedrag ineens te laten uitkeren (met de korting).

  1. Dan kon ook niet omdat je aan de 1%-sterftekansregel vastzit en zolang je jonger dan 63 jaar bent is dat langer dan 1 jaar. Echter willen ze die regel eenmalig in 2014 loslaten

 18. Twee vragen:
  – Je werkgever heeft je ontslag aangekondigd, maar door onderhandelingen enz. zal het ontslag en de uitkering van de ontslagvergoeding pas in 2014 plaatsvinden. Kun je dan je ontslagvergoeding nog parkeren in een stamrecht bv, mits die voor eind december 2013 is opgericht of ben je dan het belastingvoordeel kwijt en betaal je toch 52% belasting?
  – hoe of waar kan ik bekijken welke vorm (banksparen of stamrecht of ?) voor mijn situatie het meest gunstig is ? Of zijn er geen alternatieven meer ?

  1. Dan is het te hopen dat de datum van ondertekening van de beëindigingsvergoeding – mits in 2013 – maategevend wordt. Ik acht die kans niet heel groot maar het kan.
   Wat betreft je tweede vraag, nee er zijn niet meer alternatieven. Lijfrente wordt nooit meer gedaan.

 19. 1 december expireert mijn (oud regime) lijfrente, ik denk er over dit jaar nog een stamrecht bv op te richten om daar het geld in te storten.
  Kan ik daar dan volgend jaar een vakantiehuis van kopen zonder al teveel belasting te moeten afrekenen?
  bvd. Wim van de Ven

  1. Dat zijn eigenlijk 3 vragen Wim:

   1) volgens mij kan je een lijfrente nooit in een stamrecht bv storten. Ook geen oud-regime.
   2) je kan uit een stamrecht bv een vakantiehuis kopen
   3) als je iets koopt vanuit de bv leen je dat geld van de bv en laat of de bv het huis kopen of jezelf met het geld van de bv.

   Mv, Rogier

 20. Hallo Rogier,

  Vraag:
  Als je in 2014 nog een ww-uitkering ontvangt (bijv. 35.000 bruto waarbij UWV de zorgverzekeringswetpremie betaalt) moet je dan nog steeds over max. 50.000 van de uitkering ineens Zorgverzekeringswetpremie betalen of alleen over die 15000 (50000 – 34000 = het deel tussen ww-uitkering en 50.000)?

  Met vriendelijke groeten
  Antoine Vromen

  1. Beste Antoine,

   Ik heb je stuk iets ingekort maar ga er wel op in. Ik denk dat je over de volledige 50/m ZVP moet gaan afdragen. Overigens ben ik het niet met je eens dat ik de ZVP nooit meeneem. In mijn stuk ‘Afschaffing stamrechtvrijstelling onredelijk’ reken ik daar wel degelijk mee (citaat: ‘Over de maandelijkse uitkering uit de stamrecht bv (30.000/ 12=) € 2500 betaalt u € 800 belasting per maand (inclusief zorgpremie!). Uw belastingdruk over uw ontslagvergoeding zou zijn (800/2500 *100% =) 32%)

   Mvg, Rogier

 21. Vraag 1
  Op dit moment is de coalitie aan het onderhandelen met de oppositie over de begroting voor 2014.
  Hoe zeker is het dat de voorgestelde plannen m.b.t. het opzetten van een stamrecht doorgaan?

  Vraag 2
  Ik ben per 1-11-2013 boventallig verklaard na 36 jaar voor mijn werkgever te hebben gewerkt. Door het wettelijke opzegtermijn zou mijn ontslagdatum 1-4-2014 zijn. I.v.m. de regeringsplannen heb ik mijn werkgever gevraagd om mijn ontslag per 1-12-2013 te vervroegen. De 3 maanden salarissen zou dan in één keer in december worden betaald met als gevolg dat ik over deze salarissen 52% belasting moet gaan betalen, hetgeen veel meer is dan ik normaal over dit inkomen zou moeten betalen. WW krijg ik door het wettelijke opzegtermijn pas per 1-3-2014. Deze maandsalarissen toevoegen aan mijn ontslagvergoeding is dus geen optie want dan heb ik 3
  maanden helemaal geen inkomen.
  Is het verstandig er van uit te gaan dat de plannen misschien niet doorgaan en dat deze vervroeging naar 1-12-2013 onnodig is?

  1. 1. Daar kan niemand een antwoord op geven. Ik vraag met welke maatregel je het gat wat er door begrotingstechnisch ontstaat opvult.

   2. Dat lijkt me niet verstandig, gezien het bovenstaande. Maar alleen achteraf weet je wie er gelijk had…..

   Mvg, Rogier

 22. Beste Rogier,

  Als ik het goed begrijpt dan betaal ik dit jaar (2014) over mijn ontslagvergoeding 52% aan belasting. Kan ik dan het netto bedrag op een bankrekening zetten en met de bank afspraken maken, welk bedrag ik per maand netto uitgekeerd wil hebben. Ik heb nog 3,5 jaar te gaan tot mijn pensioen gerechtigde leeftijd. Met de netto ontslagvergoeding kan ik het precies de periode overbruggen tot aan mijn pensioen. Daar ik van mijn ontslagvergoeding iedere maand een bedrag laat uitkeren, blijft er natuurlijk een groot bedrag nog aan het eind van het jaar op de bankrekenng staan. Word ik dan daarop ook nog door de fiscus aangeslagen ?

  m.vr.gr. Agus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s