Geplaatst in Algemeen, In 't nieuws, Stamrecht BV's

Rendement maken binnen uw BV

cropped-logo_defi_kemmelot_administraties-1.jpgDonderdag 2 mei verlaagde de ECB de rente weer met 0,25% tot 0,5%. Een historisch dieptepunt. Hierdoor wordt ook de rente op reguliere spaarrekeningen zo laag dat inflatie niet eens bij te houden is. Steeds vaker krijgen wij dan ook de vraag of er geen alternatief is voor (bank)sparen. Jazeker, er is wel degelijk een alternatief en dat is beleggen. Velen van u zullen dan meteen zeggen ‘daar wil ik niets mee te maken hebben’, ‘ik hoor alleen maar verhalen dat je daar geld mee kan verliezen’. Nu kunnen wij ons dat goed voorstellen dat u zo denkt maar dat komt niet door het beleggen zelf maar door de manier van beleggen. Een goede portefeuille zal op de langere termijn altijd een hoger rendement geven dan sparen, mits er sprake is van goede spreiding en herbalanceren. De jaren ’90 waren fantastische beleggingsjaren waardoor velen het risico uit het oog verloren en te speculatief zijn gaan beleggen. De gevolgen daarvan kennen we inmiddels en dat maakt de meeste mensen dus ook zo angstig voor beleggen.

Goede vermogensbeheerders hebben een andere kijk op beleggen. Zij moeten meer risicomanager zijn dan vermogensbeheerder. In plaats van focus te hebben voor het rendement dat gehaald moet worden moet de nadruk juist liggen op de risico’s die je met de belegging loopt, en dus moet vermijden. Risico is te managen en rendement is iets wat je krijgt, maar als je risico’s goed weet te managen dan komt het rendement vanzelf.

Binnen de stamrecht BV moet je rekening houden met enkele beperkingen qua mogelijkheden die je met een eventueel voorhanden zijnde box III vermogen niet of minder hebt. Zo mag er nooit te veel risico worden genomen binnen de stamrecht BV. Ten eerste omdat de fiscus weliswaar eist dat je rendement maakt over je stamrechtkapitaal maar niet wil dat er te grote risico’s worden gelopen. Daarnaast kan het zijn dat er uit het stamrechtkapitaal al onttrekkingen (moeten) worden gedaan in de vorm van inkomen. Deze onttrekkingen mogen niet in gevaar komen door onvoorziene (negatieve) rendementen. Het volledige bedrag aan opties schrijven met als gevolg dat de belegging verdampt zal de fiscus niet accepteren.

Als een iemand ons vraagt of en hoe hij dan wel moet beleggen geven we altijd aan dat dat geheel zijn eigen keus en verantwoordelijkheid is. Allereerst omdat wij zelf geen beleggingsexperts zijn maar alleen stamrecht BV’s oprichten en deze zaken beslist gescheiden willen houden. Los daarvan zijn wij ook helemaal niet gediplomeerd om beleggingsadviezen te geven. Wel kunnen we aangeven met welke vermogensbeheerders wij een goede ervaring hebben…

Bij één vermogensbeheerder waar wij inmiddels goede ervaring mee hebben herkennen wij twee portefeuilles die binnen een stamrecht BV uitstekend geschikt zouden kunnen zijn. Zo is er één gericht op inkomen voor degene die regelmatig geld moet onttrekken uit de Stamrecht BV en één gericht op groei van het stamrechtkapitaal (waaruit later dan kan worden onttrokken). Om u een idee te geven, de portefeuille gericht op inkomen heeft vanaf 1-1-2007 tot heden een rendement laten zien van 38% en de groei portefeuille over dezelfde periode een rendement van 58%, na aftrek van alle kosten en ondanks het slechte beursjaar 2008. Nu zijn rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst maar het geeft wel een indicatie hoe uw geld kan renderen als risico’s goed worden gemanaged.

Of beleggen binnen uw stamrecht BV past hangt geheel af van uw persoonlijke situatie. Voor velen die een wat langere termijn hebben en niet tevreden zijn met de huidige rentevergoeding kan het uitstekend geschikt zijn. Voor anderen, die op korte termijn een aanzienlijk deel van hun BV-gelden willen aanwenden misschien juist weer niet. Indien u een keer geheel vrijblijvend een gesprek wilt over de mogelijkheden met beleggen en of dat binnen uw BV wel verstandig is, dan kunt u dat bij ons kenbaar maken.

Rogier Kemme
Kemmelot Stamrecht BV Specialist
Mail: info@stamrechtbv.net
Telefoon: 06-50801487

Auteur:

Ik ben Rogier Kemme. In 1969 geboren in Duiven. Studententijd in Utrecht beleefd en nu wonend in Amsterdam, in het mooie Oud-West. Werk: Na een carriëre in de assurantiën en hypotheken heb ik 9 jaar bij de ING gewerkt. Toen de fusie met de Postbank genaamd 'Tango' begon was ik een van mensen die werd afgespiegeld. Ondanks mijn jarenlange kennis van financiële producten was de materie rond ontslagvergoedingen relatief nieuw voor mij en begon ik een kantoor voor het onderbrengen van ontslagvergoeding in stamrecht bv's; Kemmelot Omdat de overheid in 2015 een punt zette achter de stamrechtvrijstelling werd mijn kantoor een administratiekantoor (wat ik ook eigenlijk al was): Kemmelot Administraties. Kemmelot Administraties doet de boekhoudingen van kleine ondernemers en stamrecht bv's. Daarnaast houdt ik me bezig met het publiceren van mijn visie op maatschappelijke zaken en het grootste vraagstuk: mezelf ;-). Van harte welkom op een van mijn sites! Welkom! Rogier Kemme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s