Je bekijkt nu Ontslagen binnen uw bedrijf? 3 redenen een ontslagvergoedingspecialist in te schakelen!
Toch ons scheidend personeel maar eens goed laten begeleiden......

Ontslagen binnen uw bedrijf? 3 redenen een ontslagvergoedingspecialist in te schakelen!

Eerste sheet van de bedrijfspresentatie 'Wat te doen met een ontslagvergoeding'
Eerste sheet van de bedrijfspresentatie ‘Wat te doen met een ontslagvergoeding’
Werkt u bij een bedrijf waar (gedwongen) ontslagen vallen? Bent u HR-medewerker of hoofd-personeelszaken? Of is een van uw collega’s HR-medewerker en belast met het begeleiden van scheidend personeel?
Laat dit artikel dan aan hem of haar lezen. Waarom? Omdat het begeleiden van ontslagen medewerkers veel beter kan en ook nog eens ontzorgt.

Als er sprake is van ontslag wordt dit vastgelegd in een vaststellings-overeenkomst. In deze overeenkomst staan een aantal zaken geregeld zoals de reden van ontslag, de opzegtermijn, de ontslagdatum, de ontslagvergoeding, de eindafrekening, de finale kwijting, een geheimhoudingsbeding en eventuele aanvullende bepalingen. Zo kan er in opgenomen worden dat er een vergoeding beschikbaar is vanuit de werkgever voor juridisch en/of financieel advies.
De overeenkomst kan worden getoetst bij een rechtswinkel of via de rechtbijstandverzekering. Ook kan een advocaat desgewenst worden ingeschakeld (let op de kosten!).
Accepteert de werknemer daarna de overeenkomst dan is deze echter verder aan zijn lot overgelaten. Het is meestal de eerste keer dat een werknemer te maken krijgt met ontslag en de materie is voor de meeste dan ook volstrekt nieuw. Wat moet hij of zij met de ontslagvergoeding doen? Hoe wordt deze zo dadelijk uitgekeerd? Wat is voor hem of haar het beste gezien de kansen op nieuw werk?
Dit staat niet in de vaststellingsovereenkomst en een route naar goed advies hieromtrent wordt ook niet aangereikt. Wat overblijft is een zoektocht naar advies met geen enkele waarborg voor kwaliteit.

Door ons in te schakelen bewerkstelligt u drie zaken:

1) De werkgever (lees: bij grotere bedrijven de afdeling HR/PZ) ontvangt aanzienlijk minder vragen over het hoe en wat van de ontslagvergoeding. Wij vangen vragen af voor nu en in de toekomst. Een werknemer zal een inhoudelijke vraag over de vergoeding immers ook weer neerleggen bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

2) Doordat de werknemer in een individueel gesprek of na een presentatie informatie ontvangt wordt zijn of haar financiële situatie ook duidelijk. De (ex)werknemer weet hoe het inkomensplaatje er uit komt te zien wat een hoop ontevredenheid en onrust wegneemt.

3) Als de werknemer de ontslagvergoeding op een bankspaarrekening of in een BV wil laten storten en wij verzorgen dat, dan hoeft de werkgever alleen maar af te wachten tot alle zaken door ons zijn geregeld. Wij zorgen voor een goedkeuring van de fiscus, het rekeningnummer waarop kan worden gestort, een RVU-verklaring en desgewenst een drie-partijenovereenkomst. Dit scheelt een hoop onduidelijkheid en voorkomt te vroeg genomen verkeerde keuzes.

Een bureau als het onze inschakelen heeft dus niet alleen voordeel voor de ontslagen werknemer zelf, maar ook voor de werkgever, en (mits aanwezig) meer specifiek de afdeling PZ of HR. Het zorgt dat er duidelijkheid is over de hoogte van de vergoeding, de financiële consequenties voor de ontvanger, het aanwenden van de vergoeding en de gehele afhandeling.
Zo nemen we niet alleen de scheidend werknemer werk uit handen, maar ook de werkgever.

Interesse? Voor informatie hoe we werken of het maken van een afspraak bel 020-775 19 88 of mail ons op info@ontslagvergoeding.nu

Rogier Kemme
Kemmelot – de ontslagvergoedingspecialist.

Laat een reactie achter