Je bekijkt nu Binnenkort ontslag……. Kan ik nog een stamrecht bv oprichten?

Binnenkort ontslag……. Kan ik nog een stamrecht bv oprichten?

wel of niet Nu de D66 het coalitieakkoord lijkt te steunen wordt de kans ook steeds groter dat de stamrechtvrijstelling vanaf 2014 verleden tijd is. Dat is slecht nieuws voor allen die in 2014 of later nog ontslag te wachten staat. Zij kunnen waarschijnlijk over hun gelden 52% gaan afrekenen.

Tot die tijd blijft het gissen of er overgangsrecht komt en zo ja wat deze inhoud. Omdat we nog steeds heel veel gebeld worden door veel mensen die in onzekerheid zitten kan ik u wel al het volgende vertellen. Als u gebruik wilt maken van de stamrechtvrijstelling (stamrecht bv of banksparen) dan bent u alleen 100% zeker als u de

1. Beëindigingsovereenkomst nog dit jaar tekent,
2. de beëindigingsdatum nog in 2013 ligt en
3. het geld voor 31-12-2013 wordt betaald.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken als:

A. Uw ontslagdatum 31-12-2013 is en er dus eerder geld dient te worden overgemaakt. Het geen probleem als u de ontslagvergoeding uitbetaalt krijgt vóór die datum. Bijvoorbeeld in de salarisronde van 20 december.

B. Uw ontslagdatum 1-1-2014 is. Dit is normaal gesproken namelijk nog 2013. Het was neem ik namelijk aan niet de bedoeling van uw werkgever om u de eerste dag van 2014 uit te zwaaien. Let wel op dat er niet tot en met staat. Ook liever geen per maar tot of nog beter t/m 31-12.

Voor alle andere situaties geldt: zorg dat zoveel mogelijk in 2013 plaats vindt of op papier plaats moet vinden.
Ik geef mensen die een vaststellingsovereenkomst tekenen in december met als einddatum 31-12-2013 maar het geld waarschijnlijk pas in 2014 ontvangen nog steeds een goede kans. Alleen beloven kunnen we niets……

Wel hebben we als aanbieding een zachte landing als het toch niet zou lukken. Als uw beëindigingsovereenkomst is getekend en ingaat vóór 1 januari 2014 en wij zetten voor u de stamrecht bv op en blijkt later dat de gelden onverhoopt toch niet in de stamrecht bv mogen worden gestort dan berekenen wij coulancehalve alleen de kostprijs aan u door ad. € 750 ex btw. Interesse? Klik dan hier.

Mocht u in een van de bovenstaande situatie zitten dan verzoek ik u er wel haast achter te zetten. Hoe eerder alles is opgezet hoe groter de kans dat het doorgaat.

Hoe dan ook, veel succes!

Rogier Kemme

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. air max 90

    Voor alle andere situaties geldt: zorg dat zoveel mogelijk in 2013 plaats vindt of op papier plaats moet vinden.

  2. H. Jansen

    Waar , zoals ik hier lees, totaal aan voorbij wordt gegaan is dat diegenen die fiscaal ooit of recent hun vertrekregeling hebben afgerekend ( al kan je een besluit niet weg te vluchten in stamrecht Bv tetc onverstandig vinden ) geen mogelijkheid meer hebben ook gebruik te maken van een belastingvrije drempel van 20%. Immers het besluit om al dan niet af te rekenen doe je op basis van de bestaande regelgeving. Ik heb ttv advisering geen enkele adviseur gehoord of op internet gezien dat er rekening gehouden moest worden met invoering van een belastingvrije voet. Als dat het geval was geweest had geen mens meer direct afgerekend. En wat moeten belastingbetalers er van denken die geen vertrekregeling krijgen …. ?

    1. Rogier Kemme

      Beste heer Jansen, Ik reageer even op uw eerste zin. Het lijkt me duidelijk dat je niet rekening kan houden met wetgeving die nog niet bekend is.
      Dat is volgens mij altijd zo. Ik kan me voorstellen dat het oneerlijk is maar ik begrijp de relevantie niet om dat in een blog te benoemen.

Laat een reactie achter