Je bekijkt nu Wachten op duidelijkheid…..

Wachten op duidelijkheid…..

3601_155Op het ogenblik zitten we allemaal met smart te wachten op duidelijkheid. Immers tot wanneer mag er van de stamrechtvrijstelling gebruik gemaakt worden en op basis van welke criteria zal dit toegestaan zijn? Zodra wij vernemen of dit het tekenmoment van de beëindigingsovereenkomst, of de datum van goedkeuring door de belastingdienst, of het ingaan van de vaststellingsovereenkomst dan wel de dag van het overmaken van de afkoopsom is, laten we u dit op deze blog direct weten.
Tot die tijd loont het zo veel mogelijk ‘parameters’ vóór 1 januari 2014 te laten vallen en …….tijdig de stamrecht BV of bankspaarrekening op te zetten. In het geval van het regelen van een bankspaarrekening hoeft u nog geen enorme haast te hebben, want dit vergt relatief weinig tijd, maar voor de oprichting van uw stamrecht BV begint de cruciale einddatum in zicht te komen.

15 november:

Wel heeft het kabinet heeft een nieuwe deadline gesteld om gebruik te kunnen maken van de 80%-regeling die geldig is vanaf 1 januari 2014. Deze geldt nu alleen voor BV’s die vóór 15 november zijn opgericht.
Dus wil je van de regeling gebruik maken dan moet de ontslagvergoeding in de vorm van een stamrecht definitief zijn toegekend vóór 15 november 2013 én moet deze verplichting moet óf voor die datum zijn afgestort op een bankspaarrekening of stamrecht bv óf moet in zijn geheel door de werkgever in eigen beheer worden gehouden.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. GB

    Duidelijkheid erg belangrijk voor medewerkers die ontslag aangekondigd hebben gekregen met eind datum in 2014. Weten niet waar ze aan toe zijn…..

  2. sandra

    Ik kan nergens terugvinden dat de 20-80% regeling in 2014 al definitief is vastgelegd middels een wet of iets dergelijks. Wie heeft hier meer info over? Anders heeft het misschien geen zin om de ontslagvergoeding op een bankspaarrekening te zetten.

Laat een reactie achter