Geplaatst in In 't nieuws, Stamrecht BV's

De datum 15 november…..

15novemberOmdat we zo een beetje platgebeld worden of het nu nog wel zin heeft een stamrecht bv op te richten omdat er vóór 15 november gestort moet worden. Voor de duidelijkheid:

De maatregel heeft betrekking op de stamrecht bv’s die in 2014 in zijn geheel worden afgekocht cq opgenomen. Heeft u deze intentie dan dienen de gelden vóór 15 november in de bv gestort te worden of door uw werkgever in eigen beheer te worden uitgekeerd. Deze maatregel heeft vooralsnog geen betrekking op de stamrecht bv’s die opgezet worden met de intentie ze langer dan alleen in 2014 te laten bestaan.

Echter, voor de meeste mensen die een stamrecht bv hebben is het volledig opnemen van het tegoed in 2014 fiscaal niet interessant. Dit omdat de opname ineens een zodanige verhoging van het inkomen in 2014 bewerkstelligt – de opname wordt gezien als inkomen – dat de verhoogde belastingdruk het fiscale voordeel tenietdoet.

Voor de meeste mensen die nu een stamrecht bv laten oprichten, bij ons of een collega, maakt het vooralsnog niet uit. Wat betreft het opzetten van een stamrecht bv is het nog steeds wachten op overgangsrecht. Ik hoop dat dit e.e.a. een beetje verduidelijkt.

Rogier Kemme
Kemmelot

Auteur:

Ik ben Rogier Kemme. In 1969 geboren in Duiven. Studententijd in Utrecht beleefd en nu wonend in Amsterdam, in het mooie Oud-West. Werk: Na een carriëre in de assurantiën en hypotheken heb ik 9 jaar bij de ING gewerkt. Toen de fusie met de Postbank genaamd 'Tango' begon was ik een van mensen die werd afgespiegeld. Ondanks mijn jarenlange kennis van financiële producten was de materie rond ontslagvergoedingen relatief nieuw voor mij en begon ik een kantoor voor het onderbrengen van ontslagvergoeding in stamrecht bv's; Kemmelot Omdat de overheid in 2015 een punt zette achter de stamrechtvrijstelling werd mijn kantoor een administratiekantoor (wat ik ook eigenlijk al was): Kemmelot Administraties. Kemmelot Administraties doet de boekhoudingen van kleine ondernemers en stamrecht bv's. Daarnaast houdt ik me bezig met het publiceren van mijn visie op maatschappelijke zaken en het grootste vraagstuk: mezelf ;-). Van harte welkom op een van mijn sites! Welkom! Rogier Kemme

6 gedachten over “De datum 15 november…..

  1. Per 010114 ben ik boventallig. Mn wil de afkoopsom betalen in 2013. ik ben niet van plan de gelden binnen 3,5 jar op te nemen. Uit uw verhaal maak ik op dat uitbetaling en oprichting van de stamrecht bv dan niet perse voor 151113 hoeft plaats te vinden, maar nog wel in 2013. klopt dit? Gaat hetzelfde op als gekozen wordt voor banksparen?

  2. Nu snap ik het niet meer. 20 % is toch onbelast? 80 % wordt belast met 52 %. Stel dat mijn vrouw in 2014 nog een jaarinkomen heeft van €40000 en een stamrecht uit 2008 van € 60000 wil laten uitkeren. Is er dan geen fiscaal voordeel????

    1. Dat ligt er aan Han. Als je vrouw 60 + 40 ontvangt valt ze met 42.000 in de 52% en met 18.000 in de 42%. Daar gaat 20% vanaf. Of ze voordeel heeft hangt af van wanneer ze het anders had uitgekeerd. Als je na haar WW-uitkering werkloos zou worden is het belast met 37% en dan reken ik de heffingskorting nog niet mee. Blijft ze de rest van haar leven 100.000 euro verdienen en is haar pensioen 70.000 dan was er wel voordeel.

  3. Ik was een ambtenaar. Per 01-01-2011 ben ik ontslagen. Vervolgens ben ik in een juridisch traject verzeild geraakt. De uitspraak van de rechter was dat ik financieel gecompenseerd diende te worden. In mei aanstaande wordt door de CRvB de definitieve uitspraak genomen. Is het zo dat ik geen spaarbank of stamrechtregeling kan treffen? Wat kan ik dan wel doen met mijn ontslagvergoeding?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s